Restoran FIG, pozicioniran u čarobnom ambijentu vinarija Imperator & Salaxia u mirnom selu Rakovac, brzo je postao gastronomska senzacija Fruške gore, kako ga hvali portal Vino & Fino. Na čelu kuhinje je talentovani šef Marko Aćimović, koji je svoje bogato međunarodno iskustvo primenio u stvaranju autentičnih jela koja se ističu iz mase.
Jedno od najistaknutijih jela koje svakako morate probati je gibanica, koja je, prema oceni portala, verovatno najbolja koju ćete ikada pronaći u domaćim restoranima. Ova gibanica stiže na stolu u onome u čemu se pekla – vruća i savršeno pripremljena, sa krckavim koricama i obiljem izvrsnog sira. Poslužena je uz mlaćenicu sa uljem od sremuša, stvarajući savršen spoj ukusa.
Pored gibanice, svakako ne smete propustiti ručno izrađene kapelete punjene pečurkama i izvanredni patlidžan nafilovan dimljenim kozjim sirom, suvim grožđem i lešnicima. Ovo kulinarsko remek-delo je inspirisano Sicilijom, mestom na kojem je šef Aćimović dugo živeo i radio, te je doneto u FIG sa mnogo strasti i kreativnosti.
Svaki zalogaj u FIG restoranu je prava poslastica, bilo da se odlučite za perfektan tartar biftek sa domaćim brioš testom, mekan svinjski kotlet sa sosom od crnog bibera ili sočne pačije grudi koje su, prema oceni portala Vino & Fino, najbolje pripremljene u Srbiji. Takođe, roze vina sa intrigantnim istočnjačkim začinima će vam se doslovno topiti na nepcu.
Nakon ovih ukusnih jela, razmazite svoje nepce vrhunskim slatkišima iz FIG restorana poput čoko kocki, a nedeljom se pruža prilika za poseban doživljaj, sa specijalitetima kao što su sočna jagnjetina ili teletina sa šufnudlama, a možda čak i rečni bujabez napravljen od sveže dunavske ribe.